Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni sud u
Istočnom Sarajevu

IZJAŠNJENJE O KRIVNJI

18.05.2020.

Dana 18.05.2020. godine u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu, održano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Jurošević Slaviše zvani „Beli“, po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici.

Optuženi, koji se nalazi u pritvoru, u prisustvu svog branitelja, po optužnici se izjasnio da nije kriv. Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici predmetnom optužnicom stavlja na teret Krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske (KZ RS) u vezi sa članom 22. KZ RS (pokušaj), a sve u vezi sa članom 37. KZ RS.

U navedenom krivičnom predmetu Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija u Vlasenici stavilo je prijedlog za spajanje Krivičnog postupka u smislu člana 30. Zakona o Krivičnom postupku Republike Srpske, jer se pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu već vodi Krivični postupak protiv više lica za isto krivično djelo, na štetu Vasiljević Slobodana.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh