Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni sud u
Istočnom Sarajevu

mail print fav manja slovaveca slova

Riječ predsjednika

01.09.2009.

Dozvolite mi da na samom početku poželim dobrodošlicu svim posjetiocima web stranice Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine provedena je reforma pravosuđa. Tom reformom konstituisani su pravosudni organi u skladu sa novim propisima. Ovaj sud je nastavio rad u prostorijama privremenog karaktera u Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Istočnom Sarajevu. Prostorije su bile namijenjene za potrebe zatvora tako da nisu postojali uslovi za rad suda.

Imali smo veliku želju da imamo uslove rada dostojne pravosudne funkcije koju obavljamo i ulozi koju nosimo u pravosudnom sistemu naše zemlje. Želim da naglasim kako bi ovaj cilj bio neostvariv bez koordinacije i pomoći koju su nam velikodušno obezbijedili Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine, Vlada Kraljevine Norveške, Vlada Republike Srpske i Opština Istočno Novo Sarajevo.

Vlada Kraljevine Norveške je obezbijedila finansijsku pomoć zajedno sa Vladom Republike Srpske za rekonstrukciju zgrade u kojoj se danas nalazimo i na taj način direktno pomogla u poboljšanju i obezbjeđenju smještajnih kapaciteta i materijalno tehničkih uslova za profesionalni i nezavisan rad sudija.

Smatram neophodnim istaći da su se zahvaljujući sudijama Okružnog suda Istočno Sarajevo i svim zaposlenim radnicima, koji su radeći u teškim uslovima, ipak uspjeli postići izuzetni rezultati posebno u pogledu smanjenja broja zaostalih predmeta.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh