Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni sud u
Istočnom Sarajevu

ODREĐEN PRITVOR

11.02.2019.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, dana 08.02.2019. godine, prema osumnjičenom Kajtaz Miloradu odredio je mjeru pritvora. Osumnjičenom je pritvor određen iz zakonskih razloga za određivanje pritvora iz člana 197. stav 1. tačka b) i v) ZKP-a RS i isti traje od 05.02.2019. godine od 11:00 časova i može trajati najduže do 05.03.2019. godine do 11:00 časova.

Kod Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, protiv osumnjičenog u toku je istraga zbog Krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3 u vezi sa stavom 1. Krivičnog Zakonika Republike Srpske (KZ RS) i Krivično djelo Nedozvoljena trgovina iz člana 271. stav 4. u vezi sa stavom 1. KZ RS.

Sudija za prethodni postupak je nakon održanog ročišta, utvrdio postojanje osnovane sumnje, da je osumnjičeni počinio navedena krivična djela i složio se sa prijedlogom postupajućeg tužioca, da se protiv osumnjičenog odredi pritvor, jer je evidentno da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, a naročito da bi mogao uticati na saučesnike i svjedoke, odnosno lica sa kojima je odveden u vezu, pa imajući u vidu da je osumnjičeni već pravosnažno osuđivan za istovrsna krivična djela, to je sud zaključio da se kontinuirano bavi prodajom opojne droge, neodređenom broju krajnjih konzumenata, pa da tako postoji opravdana bojazan da bi mogao boravkom na slobodi, ponoviti krivično djelo.

Protiv rješenja o određivanju pritvora, dozvoljena je žalba vijeću Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, koja ne zadržava izvršenje rješenja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh